Nog vier eilandjes in de Vinkeveense Plassen te koop

Tijdens de veiling van legakkers in de Vinkeveense Plassen op 18 april 2017 zijn uiteindelijk 40 van de 44 legakkers verkocht. Het Recreatieschap Vinkeveense Plassen heeft besloten de vier overgebleven eilanden andermaal te koop aan te bieden. Serieus geïnteresseerden kunnen zich tot 3 mei 2017, 16.00 uur inschrijven bij de notaris en een schriftelijk bod uitbrengen op een kavel naar keuze.

Dit besluit is genomen nadat bleek dat er ook na de veiling belangstelling was voor de eilandjes. Mensen die zich voor de veiling te laat inschreven, die tijdens de veiling achter het net visten of mensen die alsnog interesse in een eiland hebben, krijgen nu een laatste kans eigenaar te worden van legakker 3, 19, 41 of 42.

De notaris bepaalt na de sluitingstermijn van de inschrijving het hoogste bod per kavel. De hoogste bieder is in principe (afhankelijk van de gunning door het Recreatieschap Vinkeveense Plassen) de eigenaar van de kavel.

Legakkers zijn langwerpige smalle eilandjes ontstaan door turfwinning in de vorige eeuw. De opbrengst van de gehele verkoop van de legakkers komt ten goede aan het recreatiegebied de Vinkeveense Plassen en wordt ingezet voor vervangende beschoeiing van legakkers en zandeilanden en betere toegankelijkheid van het gebied.