Waarom?

legakkers-vinkeveense-plassen

Weidsheid. Watersport. Eilandplezier. Dat is waarom steeds meer mensen hun weg weten te vinden naar de Vinkeveense Plassen. Wij zorgen dat u en andere bezoekers kunnen blijven genieten van dit unieke, bijzondere recreatiegebied. Nu en in de toekomst.

De Vinkeveense Plassen is een populair recreatiegebied. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen uit Amsterdam, Utrecht en andere omliggende gebieden, de Plassen. Vanwege de bevolkingsgroei, zullen de aantallen recreanten de komende jaren toenemen. Zij hebben behoefte aan meer en een meer divers aanbod van activiteiten bij de Plassen.

Wij willen zorgen dat bezoekers ook in de toekomst kunnen blijven genieten van dit unieke, belangrijke recreatiegebied. Daarom investeren wij de komende jaren in het verbeteren van het terrein en het creëren van extra aanbod door ondernemers.

Wat gaan we doen?

  1. Betere kwaliteit: Nieuwe, duurzame beschoeiing rond een deel van de zandeilanden en de voor recreatie belangrijkste legakkers.
  2. Meer aanbod: Kansen creëren voor ondernemers om op de zandeilanden nieuwe activiteiten te ontwikkelen, zoals horeca of een klimbos. Zo komt er meer en een breder aanbod aan recreatiemogelijkheden.
  3. Meer focus: We verkopen een deel van onze legakkers. Zo kunnen we ons concentreren op onderhoud van de legakkers die voor recreatie het belangrijkst zijn.

Samen werken we aan de toekomst van de Vinkeveense Plassen.